Concerten en activiteiten

2020

6 juni 20.00 uur Maassluis Groote of Nieuwe kerk livestream-uitzending op het You-tube-kanaal van de Stichting Garrelsorgel Maassluis. Concertprogramma met werken van – Vincent Lübeck (Prel&Fuga in E), – Dietrich Buxtehude (Komm, heiliger Geist, Herre Gott), – Joh. G. Walther (Concerto in F), – Joh. Seb. Bach (Komm, heiliger Geist – BWV 652), – – KvE (Improvisatie).

20 juni 20.00 uur Tweede gedeelte: – Josef Rheinberger, Sonate nr. 14 in C: Präludium – Idylle – Toccata. – Max Reger Koraalvoorspel ‘Seelenbräutigam’ (opus 67 nr. 35). – Adr. C. Schuurman Bew. van Gezang 166:4 “Amen Jezus Christus, Amen”.

2 aug. 10.00 uur Kerkdienst Kloosterkerk Den Haag (te volgen via Youtube-kanaal)

16 aug. 10.00 uur Hoedekenskerke, kerkdienst. (te volgen via Youtube-kanaal)

11 okt. 10.00 uur Hoedekenskerke, kerkdienst

29 nov. 10.00 uur Hoedekenskerke, kerkdienst.


2021.

Zaterdag 27 maart 20.00 uur Nieuwe kerk Middelburg, Orgelbegeleiding Oratorium ‘Olivet to Calvary’ van John H. Maunder. Kamerkoor ‘Voice 4’ o.l.v. Jan Wisse. .

5 juni 20.00 uur Maassluis Groote of Nieuwe Kerk. Orgelimprovisatieconcert over melodieën van het Geneefse Psalter in velerlei vormen en stijlen.

 1. Psalm 1     Preludium
 2. Psalm 6     Lamento
 3. Psalm 21   Trumpet-tune
 4. Psalm 124 Partita in de vorm van een Suite: Allemande, Courante, Sarabande, Gigue.
 5. Psalm 23   Pastorale
 6. Franse Suite Psalm 116: Grand Plein Jeu, Fugue, Cromhorne en Taille, Concert pour les Flûtes, Dialogue de Voix Humaine, Dialogues sur les Grands Jeux.
 7. Psalm 43 Voorspel en koraal I.M. Feike Asma
 8. Psalm 107: vers 11-14  Fantasie
 9. Psalm 77 Litanie
 10. Psalm 141  Prière
 11. Psalm 149 Postludium.

5 Responses

 1. Casimir Hulst
  Casimir Hulst at | | Reply

  2014 is toch indrukwekkend Kees! En 2015 is allemaal ook ver uit de buurt. Doelen en het orgel van Asma! Prachtig voor je!

  Cas

 2. Ies van den Akker
  Ies van den Akker at | | Reply

  Geachte Kees van Eersel, het tekent jouw persoon dat je afscheid neemt op het moment voordat de kwaliteit niet meer gewaarborgd kan worden. Niet de minsten hebben moeite gehad met het tijdig stoppen.
  Ik wens je een mooi afscheidstournee toe en probeer er ook van te genieten. Ik hoop in ieder geval jouw concert in Doesburg te bezoeken.
  m.vr.gr.
  Ies

 3. Casimir Hulst
  Casimir Hulst at | | Reply

  Ik zit naar je concertprogramma te kijken voor de rest van 2019. Dat is een indrukwekkend geheel. Zoveel verscheidenheid!
  Op die prachtige orgels. Veel succes. En denk er nog maar eens over na of je echt helemaal moet stoppen!

  Cas

 4. Harry van Leeuwen
  Harry van Leeuwen at | | Reply

  Beste Kees,

  Als organisator van concerten in de Brigidakerk in Geldrop hebben we jaren van jouw spel en improvisaties mogen genieten. Als stichtingsbestuur zijn we je erkentelijk voor al die prachtige concerten, met altijd enkele muzikale verrassingen erbij. Zowel in de improvisatie als in de interpretatie. Het Nederlandse organistenwereldje is je ook veel dank verschuldigd voor de introductie van tamelijk weinig gespeelde componisten, die nu een beetje bekender aan het worden zijn.
  Dit zullen we echt gaan missen.

  Wij wensen jou en Henny samen een hele mooie toekomst!

  Namens het Bestuur van de Stichting Brigidaconcerten,
  Harry van Leeuwen

Leave a Reply